Chiptuning Blog

Chiptuning Janse Zeeland post regelmatig een blog over de meest gestelde vragen rondom Chiptuning. Ook geven we het woord aan onze klanten.

Blog 1 | Hoe we tunen

Waar begin je?

Als een klant met een voertuig voor chiptuning bij ons komt, starten we met het uitlezen van de software. Vaak komt het voor dat er storingen aanwezig zijn zonder dat de klant hiervan op de hoogte is. Als er storingen aanwezig zijn, moeten deze eerst verholpen worden, voordat we verder kunnen gaan met het chiptuningsproces. Als er geen storingen aanwezig zijn, maken we een log van alle parameters.

En dan?

We gaan aan de slag met de parameters. Dit is een complex proces, omdat elke parameter invloed heeft op alle andere parameters. Tot deze parameters behoren bijvoorbeeld turbodruk, ontsteking, motortemperatuur en brandstoftoevoer. Door onze eigen rollenbank kunnen we zeer nauwkeurig de effecten van de nieuwe ingeladen software meten.

Hoe pas je de software aan?

We schrijven de software in een chiptuning software programma, vervolgens laden we de nieuwe software in, in de ECU.

Hoe ver ga je?

Bij het testen houden we de motortemperatuur nauwlettend in de gaten. Als de motor te warm wordt voor optimale resultaten, neemt het vermogen automatisch af. Door hier met een ruime veiligheidsmarge voor te blijven, wordt het maximale resultaat van de chiptuning bereikt.

Is chiptuning eigenlijk veilig? Beïnvloed het de levensduur van mijn auto?

Door onze expertise bij het tunen van vele voertuigen weten we precies de juiste balans te vinden tussen optimale resultaten en betrouwbaarheid. Onze chiptuning is niet minder veilig dan de stock software waarover uw auto beschikt.

Wordt mijn auto zuiniger door chiptuning?

Bij een gelijke rijstijl zal uw auto zeker zuiniger rijden! Echter nodigt het toegenomen potentieel van uw auto natuurlijk uit tot een sportieve rijstijl. Dit komt het rijplezier natuurlijk ten goede, echter zal de motor natuurlijk wel wat extra brandstof gebruiken. Zoals de Duitsers zeggen “Wenn der Turbo läuft, er zauft”.

In het volgende blog interviewen we een klant over de chiptuning van zijn auto.